Prăjitură cu brânză de vaci şi portocale – o reteta racoroasa POTRIVITA PENTRU ZILELE DE VARA. Arata bine si e delicioasa. Preferata copiilor, mai ales ca e sanatoasa

Această prăjitură cu brânză de vaci şi portocale îţi face cu ochiul numai când vezi poza. Despre gust nu mai comentăm, pentru că este de-a dreptul delicioasă.

Ingrediente pentru prăjitură cu brânză de vaci şi portocale

Loading...

Pentru blat

150 g făină

150 g unt

100 g zahăr

2 gălbenuşuri

50 g smântână

1 praf de copt

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru umplutură

zeama stoarsă de la o portocală

1 portocală curăţată de coajă

150 g brânză de vaci

150 g zahăr

120 g făină

2 ouă

1 lingură lichior de portocale

Pentru ornat

2 portocale

1 plic gelatină transparentă

Mod de preparare pentru prăjitură cu brânză de vaci şi portocale

Se freacă zahărul cu untul, se adaugă gălbenuşurile, pe rând, smântâna, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi la sfârşit făina. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă cu pereţii detaşabili şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Între timp, se freacă brânza de vaci cu zahărul, se adaugă, pe rând, zeama de portocală, ouăle bătute uşor, lichiorul de portocale, făina. La sfârşit, se adaugă portocala tăiată bucăţi.

Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă compoziţia pentru umplutură şi se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute. După ce se coace, se lasă la răcit.

Când prăjitura s-a răcit, se ornează cu feliile de portocale, peste care se toarnă gelatina transparentă, preparată cum scrie pe plic. Şi iată cum ai obţinut cea mai bună prăjitură cu brânză de vaci şi portocale.

Loading...