Ce nu știu românii despre durerile articulare! Când este cazul să mergi urgent la medic?

Organismul este afectat de schimbările de temperatură. Când se face trecerea de la zilele caniculare la cele cu temperaturi mai scăzute, organismul va avea de suferit.

Unele persoane pot simți dureri ale articulațiilor în zona genunchilor, a șoldurilor sau a umerilor. Există o legătură între schimbările de temperatură și durerile articulare. Iată despre ce este vorba.

Loading...

Știi care este legătura dintre temperatură și durerile de articulații

Când vremea se schimbă, multe persoane susțin că au dureri articulare. Este o problemă cu care se confruntă frecvent numeroase persoane. Însă care este motivul pentru care se întâmplă des lucrul acesta? Medicul Ion Bogdan Codorean a explicat pentru Avantaje care este cauza apriției acestor probleme de sănătate. Iată care este legătura dintre durerile de articulații și schimbările de temperatură.

“Durerile nu apar din cauza temperaturii neapărat, apar pentru că se modifică presiunea atmosferică și sunt anumite boli, anumite leziuni, mai ales cele de cartilaj, în care schimbarea de presiune atmosferică poate să determine astfel de dureri. Sunt așa numitele boli meteodependente.

De obicei, durerile meteodependente nu sunt foarte mari decât la pacienții care au suferit de curând diferite operații și atunci putem lua un antiinflamator ca să scădem aceste dureri.”, a spus medicul Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie, pentru sursa menționată anterior.

Așadar, nu neapărat schmbarea de temepratură este responsabilă pentru durerile articulare. Modificarea presiunii atmosferice este de fapt de vină pentru acele dureri din cauza cărora multe persoane suferă. În astfel de situații, administrarea antiinflamatoarelor poate fi de ajutor.

Așadar, conform medicului, presiunea atmosferică este repsonsabilă pentru supărătoarele dureri articulare. Din păcate, multe persoane se confruntă cu această problemă. Dar, dacă nu poate fi evitată, având în vedere că nu poate fi controlată preisunea atmosferică, cel puțin poate fi tratată cu ajutorul antiinflamatoarelor. Este bine ca în astfel de situații să mergi la medic pentru a afla cu exactitate despre ce este vorba și ce este de făcut.

Loading...