Am descoperit in sfarsit De ce ar trebui să atârni o pungă cu apă, în fața ușii de la intrare, vara aceasta. Nu-mi vine sa cred…

Atârnă o pungă cu apă, în fața ușii – Nimic nu îți strică mai tare o zi de vară ca bâzâitul unei muște. Se tot plimbă în jurul mâncării tale, îți bâzâie pe la ureche și pare să te alerge oriunde te-ai duce sau orice ai face.

Dacă vrei să nu mai apară prin calea ta sau, cel puțin, prin curtea ta, citește cel mai nou sfat, pe 2018!

Loading...

Ce să faci?

Dacă totuși nu îți dorești să ucizi nicio insectă și ești genul de om pacifist, o pungă cu apă și câteva monezi reprezintă cea mai bună soluție.

Iată ce îți propunem să ai la îndemână:

– o pungă pentru depozitarea alimentelor;

– Sare grunjoasă;

– Zeamă de lămâie;

– Câteva monezi;

– Apă.

1. Pune toate ingredientele de mai sus, în pungă, bagă totul la congelator și, în doar câteva ore, vei avea cea mai bună sperietoare de insecte.

2. Atârnă apoi punga în dreptul ușii de la intrare și muștele par să nu mai existe pentru tine și ai tăi. Noaptea, aprinde un bec în dreptul pungii, vei vedea de ce!

De ce nu suportă muștele această „sperietoare”?

Muștele s-au cam obișnuit cu spray-urile din comerț, așa că s-au adaptat la mirosul lor și nu le mai sperie. În schimb, lumina care bate în amestecul din punga ta, le gonește cât ai zice pește.

Ce spun specialiștii

Cercetătorii vorbesc despre mai multe teorii, legate de ochii complecși ai muștelor.

Se pare că ori muștele au impresia că, din cauza pungilor cu apă, se află langă o întindere mare de apă de care preferă să se ferească.

O altă teorie este aceea că muștele se sperie de reflexia lor în pungile cu apă și preferă să zboare în alte zone.

Indiferent care ar fi motivul, tu ai scăpat de problemă, fără să fii un criminal! :))

Loading...