11 utilizări ale bicarbonatului de sodiu, pe care orice femeie ar trebui să le cunoască!

Atunci când vine vorba de înfățișare, orice femeie își dorește să arate impecabil, de aceea achiziționează tot soiul de cosmetice care, în cele din urmă ajung să le facă mai mult rău decât bine.

V-ați gândit vreodată că un pliculeț de bicarbonat poate face minuni? Acea pulbere ascunsă într-un plic, deloc costisitoare, poate fi aliatul de care orice femeie poate avea nevoie.

Loading...

Cum sunt sigură că și tu ai în casă bicarbonat, cred că ar trebui să îi folosești aceste 11 calități, imediat!

Să vedem ce poate face:

Tratează afecțiunile renale

bicarbonatul are o acțiune benefică asupra funcției renale și încetinește formarea pietrelor la rinichi. În plus, acest aliment poate ajuta persoanele care fac dializă.

Administrat pe cale orală, bicarbonatul aduce numeroase beneficii funcționării rinichilor: combinat cu dializa, bicarbonatul trece direct în sânge. El împiedică deteriorarea rinichilor și neutralizează acizii prezenți în alimente (sulful, fosforul, azotul), favorizând absorbția lor de organism fără să dăuneze rinichilor.

Tratează arsurile stomacale și indigestiile

Combinaţiile de alimente grele şi băuturi carbogazoase produc exces de suc gastric şi favorizează neplăcutele arsuri la stomac. Acestea pot fi însoţite de flatulenţă sau greaţă, care durează şi câteva ore bune. Bicarbonatul de sodiu scade aciditatea digestivă, datorită efectului său de reglare a pH-ului şi de neutralizare a substanţei acide.

Dizolvă o lingură de pulbere într-o jumătate de cană cu apă şi bea cu înghiţituri mici acest amestec. Este un remediu care calmează eficient arsurile la stomac, reduce senzaţia de balonare şi combate tulburările digestive, precum gazele intestinale şi digestia leneşă. Ca să previi indigestia, bea după o masă copioasă un pahar cu apă şi bicarbonat.

Igiena orală

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca pastă de dinți, fiind un înlocuitor excelent al produselor comerciale.

Acesta are un efect puternic de albire, împrospătează respirația, reduce tartrul și previne apariția cariilor. Poate fi folosit împreună cu pasta de dinți sau simplu.

Gargara cu soluție de apă și bicarbonat de sodiu elimină mirosul neplăcut și halena.

Ulcerațiile cronice

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru realizarea clătirii în cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient în tratarea şi ameliorarea simptomelor afecţiunilor cavităţii bucale.

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, astfel ajută la neutralizarea acizilor din gură care irită şi inflamează ţesuturile şi, de asemenea, este un amestec care ajută la curăţarea şi liniştirea zonelor. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceşcuţă cu apă călduţă are efecte benefice în tratarea aftelor bucale.

Albește dinții

Dacă vrei să îți albești dinții, cu bicarbonat de sodiu, poți alege oricare dintre aceste variante:

Bicarbonatul de sodiu și apă

Spală dinții trecând periuța prin apă și bicarbonat. Periază dinții normal, la fel și gingiile, limba.

Periajul danturii ar trebui să dureze cel puțin 2 minute. Clătește bine gura cu apă la final.

Bicarbonat de sodiu și oțet

Dizolvă puțin praf în apă și adaugă câteva picături de oțet, dar și un praf de sare.

Înmoaie periuța în acest amestec, apoi periază dinții normal.

La final, poți folosi pasta de dinți clasică pentru a îndepărta gustul de oțet.

Bicarbonat de sodiu și căpșuni

Căpșunile au un efect antioxidant puternic și ajută la albirea dinților.

Pasează 1-2 căpșuni și adaugă bicarbonat pentru a rezulta o pastă.

Înmoaie periuța în această pastă apoi periază dinții.

Clătește bine gura după periajul de 2 minute.

Bicarbonat de sodiu și pastă de dinți

Amestecă singură bicarbonat cu pasta de dinți pe care o ai acasă sau presară praful peste periuța cu pasta de dinți.

Periază dinții normal și clătește bine gura la final. Vei avea dinți mai curați și mai strălucitori.

Deodorant

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a vă proteja de transpirație este să folosiți bicarbonatul de sodiu, cel mai simplu deodorant natural pe care puteți să îl realizați în câteva minute acasă.

Fie puteți să amestecați un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă, fără să dizolvați, aplicând compusul la subraț, fie puteți complica puțin rețeta și să adăugați amidon de porumb.

Combinați o parte de bicarbonat de sodiu cu 6 părți de amidon de porumb și aplicați in fiecare dimineață pudra în zona axilei.

Poate îmbunătăți performanețele sportive

S-a demonstrat științific faptul că un consum regulat de apă, cu o linguriță de bicarbonat susține buna funcționare musculară, atât de necesară în cazul mișcării fizice.

Tratează arsurile solare

Chiar dacă sună ciudat, bicarbonatul de sodiu are meritul de a crea un mediu alcalinizat, propice pentru calmarea inflamațiilor și reducerea durerilor provocate de arsuri.

Modul de întrebuințare a bicarbonatului de sodiu pentru tratarea arsurilor solare este foarte simplu: amestecă praful cu puțină apă, până când se formează o pastă subțire.

Aplică apoi pasta, cu ajutorul unei comprese sterile sau a unui disc demachiant, pe zona afectată de razele nocive ale soarelui. Lasă să acționeze câteva minute, după care clătește pielea cu apă.

Albește lenjeria

O lingură de bicarbonat de sodiu adăugat la detergent îmbunătăţeşte performanţa detergentului, în plus dezinfectează şi menţine fibrele albe pentru mult timp.

Îndepărtează petele de pe covor:

Folosește o pastă obținută din apă și bicarbonat de sodiu pentru a freaca petele, apoi aspiră bine după ce se usucă amestecul. Bicarbonatul trebuie să acționeze minimum 30 de minute, dar este mai bine să îl lași pe covor o noapte.

Loading...